Зеленчуков ориз по китайски

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Чирак
54
337
133
121
07/02/2017
"За гарнитура или за лека вечеря - изборът оставяме на вас, ние отговаряме за вкусните идеи "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 607
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пържен Ориз

Начин на приготвяне

Ястието е подходящо за гарнитура или просто бързо да приготвим нещо хранително за изгладнелите домашни.

Оризът се измива и се сварява в тенджерка с вода 1/3 с малко сол, докато водата се изпари.

В уок тиган запържваме нарязаните на ситно лук и морков. И когато са леко зачервени, добавяме сварения ориз, добавяме още мазнина и пържим до пълна готовност на ориза.

Добавяме зеленчуковия бульон, след това и царевицата.

Следва да чукнем яйцата. Бъркаме непрекъснато, докато се изпържат. Накрая овкусяваме с поправките и сваляме от котлона.

Приятен апетит!

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Приготвяй си тази рецепта с:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар