Бухти, които се обръщат сами

07/02/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"Чудо на чудесата - бухти, които, като се изпържат, се обръщат сами А за вас остава тежката работа да ги изядете "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
69 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо90 765
  • Преглеждания за месеца270
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена69

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто.

С помощта на 2 лъжици, потопени във вода, се гребва от сместа и тя се изсипва като топка в сгорещена мазнина.

Мазнината в съда за пържене трябва да е поне два пръста, при което бухтите се обръщат сами.

Котлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре.

Пържат се до зачервяване.

Поръсват се топли с пудра захар.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Николина Панчева
здравеите аз добавям брашно на око . да стане малко по гъсто от палачинково тесто и да не е гъсто като за мекици
0
1
Таня Левенова
рецептата ми е много точна..
1
0
Таня Левенова
ами брашното ти е било в повече -за 450-500гр-3 яйца по 50гр-това е 150гр течност +250гр мляко-това прави-400гр течност-тестото трябва да е рядко почти като кексовото..
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв