gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Бухти, които се обръщат сами

Бухти, които се обръщат сами

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2342k6772k3
Бухти, които се обръщат сами1 / 10
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
"Чудо на чудесата - бухти, които, като се изпържат, се обръщат сами А за вас остава тежката работа да ги изядете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто.

С помощта на 2 лъжици, потопени във вода, се гребва от сместа и тя се изсипва като топка в сгорещена мазнина.

Мазнината в съда за пържене трябва да е поне два пръста, при което бухтите се обръщат сами.

Котлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре.

Пържат се до зачервяване.

Поръсват се топли с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: