Гъста гъбена супа

Янка ГорановаЯнка Горанова
Готвач
1785872513923
Гъста гъбена супа1 / 2
31/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Знаете какво казват за гъбените супи - трябва да са толкова вкусни, че да си струва да умреш за тях"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с почистването и измиването на гъбите. Режем ги на кубчета, може и на тънки ивички. Почистваме и нарязваме на ситно лука.

Слагаме маслото в тенджерата да се разтопи и след това добавяме лука да се запържи леко.

Когато лукът е омекнал, добавяме и гъбите, като разбъркваме често, докато намалят обема си. Прибавяме подправките - сол, червен и черен пипер.

Добавяме прясното мляко и около половин литър вода. Оставяме да поври за 20 минути, като през това време не забравяме да разбъркваме.

След като гъбената супа е готова и достатъчно гъста, добавяме ситно накълцаните копър и магданоз - тук е въпрос на вкус дали ще прибавим и двете подправки и какво количество.

Гъстата гъбена супа е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: