Супа от свински джолан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Супа от свински джолан1 / 4
23/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4
"От старите майстори го знаем, най-вкусната свинска супа се прави от джолан!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г джолан
  • лук - 1 глава голяма
  • чесън - 4 скилидки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • моркови - 2 броя, средни
  • картофи - 4 - 5 броя
  • чушки - 1 брой
  • фиде - 1 - 2 шепи
  • мазнина - 2 - 3 с.л. олио
  • яйца - 1 брой
  • черен пипер
  • сол
  • лимонов сок
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинското да се вари направо с кокала за 1 час и половина в достатъчно вода.

Свареното месо отделете от кокала и нарежете на парчета. Върнете обратно в бульона и отново на котлона.

Добавете нарязаните лук, моркови, картофи, чушка, а щом поомекнат, разбъркайте с доматеното пюре и овкусете с подправките.

Към края добавете скълцания чесън и фидето и след 10 минути снемете от котлона. След още 10 минути я застройте с разбитото яйце.

Добавете накълцания магданоз и поднесете вашата джолан чорба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
58
47
33
22
10
Дай твоята оценка: