gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастърма»Селска козя пастърма

Селска козя пастърма

Bozhidar DimitrovBozhidar Dimitrov
Новак
10383718
Селска козя пастърма
Снимка: Bozhidar Dimitrov
1 / 2
09/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
"Сега ще опитате ли и от нашата козя пастърма? Хапнете, пийнете и дайте един лайк за майстора"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козето месо се нарежда в съд със сол - ред сол, ред месо, ред сол. Така престоява 6 дни. На третия ден кървавата сол се заменя с нова.

На седмия ден се прави саламура от 180 г сол и 1 л вода/количеството на саламурата според количеството месо. В саламурата престоява още 6 дни.

На 13 ден се обезсолява в чиста питейна вода до безсолно на вкус, при нужда водата се сменя няколко пъти.

Обезсолената пастърма се налага за 1 час с бялото вино и смления сминдух - 0.200 мл вино на 1 кг месо; на 1 л вино/1 пакет смлян сминдух.

На вече готовата за сушене козя пастърма не се слагат никакви подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: