Чеснов сос за рибни ястия
Garlic Sauce for Seafood
gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Риба»Чеснов сос за рибни ястия

Чеснов сос за рибни ястия

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
Чеснов сос за рибни ястия1 / 2
23/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
"Подчертайте вкуса на приготвените от вас рибни ястия с този неустоим чеснов сос"

Необходими Продукти

  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • масло - 2 с.л. + 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • рибен бульон - 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - млян, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното.

Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка с 1 ч.ч. горещ рибен бульон, получен от варенето на рибни перки, глави, кости и т.н.

След като сте разбъркали добре, добавете още 1 чаша бульон и сложете да се вари на котлона за 20 минути. Бъркайте и накрая овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: