Карамелен крем
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Карамелен крем

Карамелен крем

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3662k67k
Карамелен крем1 / 2
24/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции10-12 бр.
"Нежен десерт, идеален за горещи дни и специални гости!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в купа 1 ч.ч. от прясното мляко с двата 2 жълтъка, 1/4 ч.ч. захар и брашното и нишестето.

В подходящ съд карамелизирайте останалата 1 ч.ч. захар с 3 с.л. вода. Щом се получи хубав карамел, долейте останалото прясното мляко и разбърквайте, докато карамелът се разтвори напълно.

Получената смес прецедете в съд с тефлоново покритие или в съд на водна баня. Загрейте млякото с карамела и добавете разбитата смес с яйцата при непрекъснато бъркане.

Бъркайте, докато кремът хубаво се сгъсти. Отстранете от котлона и разбъркайте с 2 с.л. масло. Оставете да се охлади, като покриете съда, за да не хване кора.

Разбийте отделно белтъците с щипка сол до пухкав сняг. Внимателно ги разбъркайте към охладения крем и разсипете крема във влажни десертни купички.

Оставете в хладилник за 2 часа преди да поднесете. По желание поднесете с карамелен топинг.

Рейтинг

5 8
4 6
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: