gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Точена домашна юфка

Точена домашна юфка

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2288883004531
Точена домашна юфка1 / 3
09/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне90 мин.
Готвене15 мин.
Общо105 мин.
Порции6
"Може и от магазина да я купите, но никога няма да бъде толкова хубава, колкото домашната"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • вода - 150 г пепелява
  • сол - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, правим кладенче, сипваме солта, счупваме яйцата заедно с водата. Месим до получаване на гладко тесто. Разделяме го на топки и оставяме да почива 1 час.

След което от всяка топка разточваме дебела кора. Сушим корите на топло и проветриво място. Запичаме ги във фурната и ги съхраняваме в платнена торбичка на сухо място.

Вече готовата юфка може да я приготвим по различни начини с вода или с прясно мляко като се вари. След сваряването й я поръсваме с натрошено сирене и заливаме с малко вряща мазнина.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: