Задушени ролца от раци с масло, чесън и бяло вино

ЗорицаЗорицаГуру94425629124
09/02/2017
"Изненадахме ли ви с това вкусно предложение?"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 086
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако ролцата от раци са замразени и нямате време да чакате да се размразят, налейте в купа хладка вода и потопете ролцата без да отстранявате опаковката. След 15-20 минути ще са готови за готвене. Отстранете целофана на всяко парче.

В загрят тиган капнете зехтина и добавете маслото да се разтопи. Пуснете едната скилидка чесън в тигана за няколко минути, за да овкуси маслото и след това я извадете.

В купа изсипете брашното, щипка сол, черен пипер и оваляйте в сместа всяко едно от ролцата. Запържете ги в маслото от двете страни. Когато са готови, добавете бялото вино, запържената скилидка чесън, сока от половин лимон, намалете котлона и захлупете за няколко минути.

Готовите ролца подредете в чинии, като използвате свежите листа от маруля за подложка и изстискайте другата половина от лимона върху тях.

Настържете малко кора от лимон най-отгоре и поръсете с черен пипер и ситно нарязан чесън и магданоз.

По желание може да направите сос от маслото, виното и лимоновия сок (останали ви в тигана), като загреете всичко и добавите при непрекъснато бъркане брашно и чаша зеленчуков бульон. Накрая добавете чесън и нарязан магданоз или копър.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар