Ябълков бутер щрудел
Lisnata štrudla od jabuka
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Ябълков бутер щрудел

Ябълков бутер щрудел

Ябълков бутер щрудел
Снимка: Силвия Николова
1 / 2
09/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Знаете ли колко лесно се прави щрудел с готово бутер тесто? Ужасно лесно, а резултатът е ужасно вкусен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме ябълките на кубчета, слагаме ги в тиган с канелата и захарта, докато захарта се стопи.

Оставяме да изстине. Бутер тестото се нарязва на 6 квадрата, а останалото режем на лентички. С разбития жълтък намазваме краищата на квадратите и с лентички правим борд.

Слагаме от сместа с ябълките и отгоре правим решетка с останалите лентички. Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто. Сервираме с топка сладолед.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: