Домашни локумки с масло

24/03/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5118145
"За похапване или да почерпим неочаквани гости - хубаво е да имаме под ръка от тези домашни локумки с масло."
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции30-40 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо32 838
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и добавете киселото мляко, олиото, разтопеното масло и 100 г пудра захар.

Замесете меко тесто, като по желание добавете ванилия. Оставете тесото в хладилника за 2 часа.

Разточете тестото на тънка кора и нарежете на правоъгълници или триъгълници. В единия край сложет парченце локум и орех и завийте на руло.

Подреждайте домашните локумки в тава с хартия за печене и сложете да се изпекат в умерено загряна фурна до порозовяване.

Още топли локумките се овалват в пудра захар. Като се извадят веднага се овалват в пудра захар.подобни рецепти тук

5 6
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар