Караджови сарми в глинен гювеч

10/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3047678
"За специалните моменти с приятели, за онези незабравими вечери - приговете от тези великолепни караджови сарми!"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 941
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте на тънко свинските пържоли, леко поръсете със сол и всяка поставете върху лист от кисело зеле.

Върху всяка пържола разпределете по дължината кисела краставичка и кисел морков, нарязани на ленти, гъбите, нарязани на резени, по половин кубче топено сирене и поръсете с черен пипер, куркума, чубрица, индийско орехче /или подправки по желание/.

Завийте на голяма стегната сарма. Наредете в глинен гювеч /керамичен съд/ готовите сарми, а между тях пуснете скилидки чесън, поръсете със соев сос и червен пипер.

Доматеното пюре размийте с 2-3 лъжици вода и залейте, а отгоре върху сармите подредете резенчета чери домати. Залейте с вода до нивото на сармите и полейте с олио. Печете във фурната два часа на 170 градуса.

Сервираме с фунийки от печен пипер с лъжица печен патладжан.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар