gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Милинки»Маслени милинки със заливка

Маслени милинки със заливка

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Маслени милинки със заливка
Снимка: Даниела Русева
1 / 8
10/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16
"Не е нужно да навивате будилника, никой не може да спи, когато от кухнята се носи неустоимата миризма на прясно изпечени милинки"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 1 пакетче, suha
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • за плънката
  • сирене - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 20 г краве
  • за заливката
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щ.
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л. краве, меко
  • мас - 2 с.л. свинска, за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресейте заедно със сухата мая и в него направете кладенче. Сипете затопленото мляко, сол, захар и зехтин, разбъркайте и омесете гладко тесто. Поставете тестото в купа с 2 с.л. олио, покрийте с фолио и оставете да втаса, докато удвои обема си.

Втасалото тесто се разточва на лист с дебелина 5-6 мм. За плънката разбийте с вилица яйцето с щипка сол и в него размачкайте сиренето.

Разнесете плънката по кората от тесто и тук-там сложете кубчета от кравето масло. Навийте кората на руло и разтеглете на фитил, а след това нарежете на охлюви, дебели 2 см (около 16 бр. се получават).

Подредете ги в тава /широка 30 см/, намазнена със свинска мас и оставете да втасат още веднъж.

Направете заливка, като смесите разбито яйце с малко сол, меко краве масло, две лъжици брашно и разбъркайте добре с 1 малка чашка прясно мляко.

Разпределете сместа върху всяка милинка и сложете да се изпекат в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка: