Локумки с бира

ИларияИларияНовак1171205
25/03/2012
"Най-вкусните локумки се правят с бира, пудра захар и щипка любов "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции30-40 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 530
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • мазнина - към 1 и 1/2 ч.ч. разтопена мас или олио
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. или бакпулвер
  • ванилия - 2 пакетчета
  • брашно - за много меко тесто (около 2 - 3 ч.ч.)
  • локум
  • орехи - цели ядки
  • пудра захар - около 300 г за овалване + захар за тестото, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От всички продукти замесете меко тесто, като по желание добавите и малко захар в тестото.

Разточвайте на кора и изрязвайте желаните форми или късайте и оформяйте малки топчета от него.

В средата на всяко сложете парченце локум и го покрийте с тестото.

Може да сложите и орехова ядка при локума.

Подреждайте локумките в тава и сложете да се пекат в загряна на около 200 градуса фурна до порозовяване.

Още горещи оваляйте локумките с бира в пудра захар.

Рейтинг

5 13
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Йорданка Тасева
интересно...
0
0
Мария Петрова
Мария Петрова
06.11.2013 13:24
Това е рецептата, слага се и сода бикарбонат и бакпулвер. Обаче искам да споделя как процедирам след изпичане и охлаждане на бирените локумки. Подготвям горещ сироп с 1 ч.чаша вода и 4 с.л. захар. Потапям серия от 5-6 курабийки в горещия сироп за не повече от минута и веднага след изваждането овалвам в кокосови стърготини. Сиропът трябва да се поддържа горещ. Така се осигурява до три дни престояване на бисквитите, като се запазват меки, пък и съчетанието бира-орех-локум и кокос е приятно
1
1
ШИРИН
ШИРИН
06.11.2013 11:28
РЕЦЕПТАТА Е ТОЧНА. САМО НЕ СЛАГАЙТЕ НИКАКВА СОДА ИЛИ БАКПУЛВЕР
4
0