Царевични тортиля питки
Corn Tortillas
gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Царевични тортиля питки

Царевични тортиля питки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Царевични тортиля питки1 / 6
25/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции10-12 бр.
"Ето как се правят прословутите царевични питки тортиля, които може да поднесете с плънка по избор!"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • царевично брашно - 200 г
  • мазнина - 1 к.ч. разтопена мас или олио
  • бира - 200 мл светла или вода
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от двата вида брашно, мазнината, бирата и солта. Оформете от него топки с големина на яйце и оставете да престоят за около 15 минути.

След това ги разточете на тънки питка с диаметър 12- 15 см. Тортиля питките изпечете върху сгорещена плоча, сач или тиган.

Все пак плочата не трябва да е много силно нагрята, за да не изгори. Обръщайте тортиля питките да се изпекат от др. страна щом се получат мехурчета.

Поднесете тортиля питките с пълнеж по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 11
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: