gotvach.bg»Рецепти»Баница»Празена баница

Празена баница

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2288973005251
Празена баница
Снимка: Десислава Дончева
1 / 3
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
"Толкова отдавна ни се хапваше вкусен празеник, че нямаме търпение да се изпече, за да го нападнем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме изчистения и ситно нарязан праз в половината от мазнината и малко вода.

Когато омекне празът добавяме подправките черен пипер, червен пипер и сол на вкус.

Нареждаме корите в намазана тава, като на всеки втори лист поставяме плънка и всяка кора я поливаме с гореща мазнина.

Печем в леко загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути, докато баницата се зачерви отгоре и отдолу.

Изваждаме я и я напръскваме с малко вода и я покриваме с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: