Еклери с яйчен крем

EfrosiaEfrosia
Джедай
9745k1122k
Еклери с яйчен крем1 / 2
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
"Еклери, които се топят в устата!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на котлона сложете водата заедно с маслото, захарта и солта, докато се разтопи маслото. Щом течността заври, добавете на порции брашното и бъркайте енергично, докато се получи хомогенна смес.

Щом започне да се отлепя тестото от стените на съда, снемете от котлона. Прехвърлете тестото в купа и добавете едно по едно яйцата, като бъркате отново непрекъснато.

Така приготвеното парено тесто шприцовайте върху тава с хартия за печене в продълговати или малки кръгли форми. Сложете еклерите да се пекат за около половин час на предварително загряна на 180-190 градуса фурна.

След 30 минути намалете фурната и оставете да се пекат до готовност. Изпечените еклери оставете на отворена фурна да се охладят.

За крема разбийте разбийте яйцата с 1 ч.ч. от прясното мляко и брашното. Останалото мляко сложете да кипне със захарта и към него при непрекъснато бъркане добавете яйчната смес.

Щом кремът се сгъсти, снемете от котлона и добавете ванилиите и маслото. Напълнете еклерите с така приготвения яйчен крем.

Еклерите с яйчен крем са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
510
49
31
22
10
Дай твоята оценка: