gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Милинки»Закуска с маслини и сирене

Закуска с маслини и сирене

VeselinaVeselina
Готвач
2802k8321k4
Закуска с маслини и сирене
Снимка: Veselina
1 / 2
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Вече решихте ли с какво ще изненадате за закуска семейството си през почивните дни или можем да ви изкушим с тази солена закуска с маслини?"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • олио - 40 мл
  • мая - 1/4 кубче, суха
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
  • жълтъци - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • масло - 1 ч.л.
  • сирене - 1 с.л. натрошено
  • сирене - 120 г
  • маслини - 10 бр. без костилки
  • олио - за намазване на тавата
  • брашно - за посипване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме сиренето на малки квадрадчета. Маслините ги нарязваме на дебели кръгчета. Отделяме от 1 голямо яйце, белтъка и жълтъка. Пресяваме брашното в купа и в него правим кладенче. Вътре слагаме щипка сол, олиото и 1 белтък.

После прибавяме и прясното мляко. Стопляме малко водата и в нея слагаме захарта, 1 с.л. брашно и ¼ кубче прясна мая. Разбъркваме с лъжица. Оставяме на страна да шупне маята. После прибавяме и нея при брашното.

Замесваме меко тесто. Посипваме част от масата с малко брашно. Доомесваме върху набрашнената маса хубаво, меко тесто. Като го омесим тестото, го завиваме с кърпа да втаса на топло. Втасва около 40 мин. Набрашняваме си масата.

Втасалото тесто го разточваме с набрашнена точилка във формата на правоъгълник. Разстиламе тестото в тавичка намазана с олио и посипана с брашно.

Правим си вдлъбнатини в тестото с пръсти и слагаме парченца сирене и маслини. Разбиваме жълтъка с вилица. Слагаме маслото, около 1 ч.л. и 1 с.л. натрошено сирене. Мажем закуската отгоре с получената смес с помощта на сладкарска четка.

Печем закуската в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Режем на парчета и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: