gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кебап»Султан кебап с пилешко, гъби и топено сирене

Султан кебап с пилешко, гъби и топено сирене

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3766961
Султан кебап с пилешко, гъби и топено сирене
Снимка: Лидия - Гери
1 / 3
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
"Любимото ястие на султана ще намери ли място и на вашата трапеза? Защото на нашата е на почетното"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на сос Бешамел:

Загряват се олиото и маслото, добавя се брашното и се разбърква. След това се добавят последователно прясното мляко и водата. Посолява се.

За плънката:

Задушават се лукът, гъбите и морковите. /лукът и морковите са настъргани на едро ренде, а гъбите нарязани/. Пилешките бутчета са предварително сварени и обезкостени. Те се добавят към задушените зеленчуци, добавя се малко мазнина и се овкусяват със сол и черен пипер.

В една купа се поставят по 2 кори за баница, като краищата им висят извън съда. Вътре се поставя предварително приготвената плънка и се добавят парчета от топеното сирене. След това се загъват корите и се получава топче.

След като се направят всички топчета се поставят в намазнена тава, обърнати с края навътре /за да не изпадне плънката/ и се заливат със соса Бешамел. Отгоре се настъргва кашкавалът.

Султан кебапът се пече на около 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: