Заливка за мусака със прясно мляко

26/03/2012
"Най-вкусната заливка за мусака, която сме опитвали!"
Готвене20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо93 667
  • Преглеждания за месеца903
  • Преглеждания за седмицата415
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното в сгорещеното олио и добавете при непрекъснато бъркане леко топлото прясно мляко.

Овкусете със сол и бъркайте, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Снемете от котлона и добавете при непрекъснато бъркане едно по едно яйцата.

Ако се получи гъста заливка, може да добавите още едно яйце. Полейте заливката върху мусаката и сложете да се пече в силна фурна.

Щом леко се зачерви намалете печката и доопечете до готовност. Получава се много пухкава, дебеличка и вкусна заливка.

Рейтинг

5 9
4 6
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Людмила Цаниер
Людмила Цаниер
05.07.2013 14:43
Получи се перфектно!Добавих рецептата към любимите си.
1
0