Пържена мусака с телешко месо

12/02/2017
Vildan Ahmedova
отVildan AhmedovaЧирак27371
"Вадете телешкото от мазето, днес ще готвим мусака и много ще ви хареса "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо383
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използва се телешко месо от буркан или предварително сварено в подсолена вода.

В голям тиган или направо в тавата, в която ще се прави мусаката, се разтопява на бавен огън маслото и се добавя олиото. Добавя се телешкото месо, нарязано на ситно. Разбърква се и се запържва добре месото.

Картофите предварително обелени, нарязани на кубчета и измити, се добавят към запърженото месо. Разбърква се често, за да не загори, докато се запържат добре и картофките.

При запържването картофите не е нужно да се зачервят, а просто да си сменят цвета на леко по-жълт. След като са добре запържени картофите и месото, се овкусява с магданоз, червен пипер и сол на вкус и цвят.

Ако сте запържвали в тиган, сега е моментът да преместите всичко в тавичка, след което всичко се залива с прясно мляко и се оставя във фурна на 210 градуса за 20 минути. След това се залива с кисело мляко, в което са разбити и яйцата и се оставя във фурната за още 10 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар