Турски сладкиш

anka_neykovaanka_neykova
Новак
417656
Турски сладкиш
Снимка: anka_neykova
1 / 3
12/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
16 мин.
Порции
10
"Взимаме този сладкиш назаем от Турската кухня, за да почерпим гостите си, а ако и на вас ви е харесал, не забравяйте да си запишете рецептата и да дадете един лайк за майстора"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 200 мл
  • олио - 200 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 200 г
  • за крема
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • сметана - 200 мл, течна, сладкарска
  • за заливката
  • прясно мляко - 200 мл
  • какао - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта в продължение 3 минути. Добавят се олиото, прясното мляко, какао, бакпулверът, ванилия, брашното. Всичко се разбива много добре.

Сместа се изсипва в малка тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете около 20 минути.

В отделен съд разбийте 200 мл прясно мляко + 1 чаена лъжичка какао. След като е изпечен сладкишът, полейте навсякъде със заливката.

В тенджера разбийте добре прясното мляко, захарта и брашното. Варете до сгъстяване на крема. След сваряването на крема добавете течната сметана.

Изсипете крема върху сладкиша и разстелете равномерно навсякъде. Оставете сладкиша в хладилника да се охлади. След като се е охладил, поръсете с какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: