Еклери с орехов крем

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289203018471
Еклери с орехов крем
Снимка: Десислава Дончева
1 / 3
13/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Някой каза ли солени еклери? Обожаваме ги, те са перфектното парти предложение или изтънчено предястие, което непременно трябва да опитате!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парено тесто за Еклери: В съд с незалепващо покритие, слагаме водата и олиото и след като заврат постепенно слагаме брашно. Разбъркваме непрекъснато с дървена лъжица, докато започне да се отлепва тестото от дъното на съда. Оставяме тестото на хладно да изстине.

След което прибавяме двете яйца към него и го омесваме хубаво. Шприцоваме тестото в намазана тава. Печем еклерите в загрята на 200 градуса фурна.

Орехов крем: В подходяща купа слагаме крема сирене 480 грама и смлени орехи 1 ч. чаша и разбъркваме добре.

Пълнене на еклерите: Всеки един еклер го рязваме с нож от единия край. Нарязваме 1 бр. кисела краставица на малки кубчета и луканка също се нарязва на малки кубчета около 1 см., като от луканката ни трябват 30 бр. кубчета.

Едната част еклерите ги пълним с орехова смес и с две кубчета кисели краставички, другата част от еклерите се пълнят пак с орехов крем, но с две кубчета луканка.

При поднасяне на всеки еклер отгоре се слага кръгче кисела краставица с капаче маслина, като се пробожда през средата с клечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: