Питки с овесени трици
Pitas with Oat Bran
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Питки с овесени трици

Питки с овесени трици

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
Питки с овесени трици1 / 2
26/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8 бр.
"Вкусна и полезна питка, която трябва да намери своето достойно място на трапезата ви!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете овесеното брашно, маята, триците, 1/2 ч.ч. бяло брашно тип, меда и млякото. Разбъркайте добре и оставете с капак отгоре за 20 минути на топло.

След това добавете останалото брашно, солта и водата. Замесете тестото за няколко минути и към края добавете олиото. Трябва да се получи меко и еластично тесто. Ако се получи много гъсто тесто, добавете още малко вода.

Сложете тестото в намазнена купа, покрийте и оставете на топло да втасва за час и половина. Втасалото тесто разделете на 6-8 парчета и ги оформете на топчета. Подреждайте ги в тава с хартия за печене. Отново оставете да втасат за 30 минути.

Поръсете питките със сусам и други семена по желание, напръскайте ги леко с вода и сложете да се пекат в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: