Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Камамбер с печен патладжан

Камамбер с печен патладжан

Камамбер с печен патладжан
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Насладете се на изтънчения вкус на това предястие в компанията на скъпи за вас хора. Само така вечерта ви ще бъде съвършена"

Необходими Продукти

  • камамбер - 130 г
  • патладжани - 500 г
  • лук - 3 стръка пресен
  • чесън - 3 стръка пресен
  • магданоз - 3 клонки
  • копър - 3 клонки
  • чери домати - 3 бр.
  • зехтин
  • ябълков оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патладжана и го изпечете в загрята фурна до готовност. Отстранете люспите, нарежете го и го отцедете от горчивия сок.

Почистете лука и чесъна. Нарежете на ситно чесъна, лука, копъра и магданоза.

Смесете зеленчуковите съставки, овкусете със сол, ябълков оцет и зехтин.

Разрежете камамбера надлъжно, за да се образуват три кръгчета.

В подходящи чинийки за сервиране, сложете от зеленчуковата смес, след това парче камамбер, отгоре отново зеленчукова смес и завършете с декорация от чери домат.

Поднесете печеното сирене като предястие.

Камамберът с печен патладжан е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: