Пухкава баница с овче сирене и елда

13/02/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор5702146221
"Обещаваме ви, че ще стане толкова хубава и пухкава, че няма да имате време да я снимате, докато е цяла "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо701
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам елдата във вода и я оставям да се отцеди. Настъргвам сиренето на едро ренде. Смесвам ги и плънката е готова. В подходяща тава намазвам дъното с олиото.

Започвам да подреждам с две кори, които леко намачквам и оформям в кръг /според тавата/. След това поръсвам със сместа от сирене и елда. Следва един брой кора. Върху нея подреждам в кръг и едно в средата парченца от маслото, с големина на лешник.

Пак подреждаме от плънката, кора, плънка, кора, масло и така докато останат две кори за покриване. За да стане пухкава от значение е и подреждането. Нарязваме на квадрати.

За заливката разбивам яйцата и към тях прибавям газираната вода. Изчаквам да поеме течността.

Пека в умерена фурна на 180 градуса, покрита с фолио. 10 минути, преди да я извадя махам фолиото, за да хване коричка.

След печенето веднага я обръщам върху две купи, за да остане пухкава и сочна.

Моите баници винаги "излизат" от тавата и малко трудно ги обръщам, но пък са пухкави и ухаещи на масълце!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар