Патица с мащерка

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4119601587461
Патица с мащерка1 / 2
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции7
"Патица, опечена до съвършенство, при това с вкусна и много ароматна гарнитура"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре патицата и я посоляваме със сол отвътре и отвън. Хубаво я поръсваме отвътре с 1 с.л. мащерка и черен пипер.

Намазваме я добре отвътре и отвън с маслото и червения пипер. Слагаме я в тавичка и я заливаме с бульона.

Печем я за 90 мин в умерена фурна, като от време на време я обръщаме и поливаме.

В края на печенето нареждаме около патицата опечения лук и нарязаните картофи, моркови и гъби.

Поръсваме зеленчуците с останалата мащерка и всичко разбъркваме добре. Връщаме я във фурната и печем още 10 мин.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: