Прясно зеле със свински пържолки в глинен гювеч

14/02/2017
"Сигурни сме, че киселото зеле няма да ревнува, когато приготвите пържолките с прясно зеле, затова не се колебайте, ами направо вадете глинения гювеч "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 275
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зеле - 1 бр. голяма прясна зелка
  • свински пържоли - 6 бр.
  • мас - 1 ч. ч. разтопена
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • олио
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелката на дребно, като за варене. Пържолките леко начукваме и ги овкусяваме със сол и черен пипер. На дъното на гювеча поставяме една трета от зелето, поръсваме червен пипер, сол , кимион и мас.

Върху него поставяме три пържоли и отново втората час от зелето, подправките и другите три пържоли. Най-отгоре завършваме със зелето и поливаме с олио.

Изсипваме и около 700 мл топла вода и слагаме капака на гювеча.

Поставяме го в студена фурна и включваме на 250 градуса. Когато зелето заври, намаляваме фурната на 190 градуса и го оставяме около час и половина, в зависимост от фурната до готовност.

Сервираме топлото зеле и пържолките с препечени багети и чаша изстудено червено вино. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар