Голяма торта Сърце
Big Heart CakeVelika torta Srce

Голяма торта Сърце

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1821k6224482
Голяма торта Сърце
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 3
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции12
"Ето една торта, с която смело можеш да кажеш на някого Обичам те с цялото си сърце"

Необходими Продукти

  • За един блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - за намазване
  • За сиропа
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч
  • За украса
  • сладкарска сметана - 1 ч.ч.
  • къпини - 15 бр.
  • пръчици - 60 г шоколадови
  • пръчици - 30 г зелени
  • сладкарска боя - 1 бр. розова
  • цветенца - 15 бр.
  • За пълнежа
  • ягоди - 800 г
  • шоколад - 200 г
  • сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичам три блата, тъй като формата ми е доста голяма и два ще са малко. Блатовете стават около 1.5- 2 см дебели. Яйцата трябва да престоят 30 мин на стайна температура. Пускаме фурната на 160 градуса.

Приготвяме си сместа за първият блат, яйцата и захарта трябва много добре да се разбият до получаването на пухкава смес. Пресяваме брашното и бакпулвера и ги добавяме към яйчената смес, както и ванилията. Добре разбъркваме и я изсипваме в предварително намазнена с масло форма (формата е сърце, моята форма е доста голяма).

Слагаме да се пече, като аз я пека на 160 градуса, тъй като ми е доста силна фурната за около 40 мин. След като е готов блатът го оставаме да изстине, за да може да го извадим от формата. През това време си правим сместа за втория блат, след като го изпечем, подготвяме и третият.

Докато се пече третият блат, си правим сиропа за заливане на блатовете. Слагаме да заври водата и добавяме захарта. Бъркаме докато се разтопи, държим на котлона още 3-4 мин и махаме от котлона. Сиропираме блатовете по отделно, като със супена лъжица сипваме по малко от вън навътре. Не трябва да са прекалено сиропирани, за да не се разпаднат.

Оставяме ги да поемат добре сиропа. Правим си пълнежа за между блатовете. Разбираме сметаната на сняг, добавяме шоколада към нея и продължаваме да бъркаме докато не стане шоколадово-сметанова смес.

Измиваме и нарязваме ягодите на две. Слагаме най-долния блат в подходящ поднос, шоколадово- сметанова смес трябва да си я разделим на око на две части, за да намажем равномерно двата блата. Мажем блата и нареждаме ягоди, като трябва да се наредят плътно една до друга.

Слагаме средният блат и отново мажем със сместа и редим ягоди. След като сложим най- горния блат , трябва да декорираме. Разбираме сметаната и я оцветяваме с розова сладкарска боя, аз сложих на върха на ножа.

Намазваме равномерно цялата торта със шпатула или подходящ нож. Декорираме със пръчици, цветенца и къпини, като гледаме да се слагат къпините на равни разстояния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: