gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гъби с ориз по нашенски

Гъби с ориз по нашенски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1014k
Гъби с ориз по нашенски1 / 5
28/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
"Забравете за италианското ризото, пригответе си гъби с ориз по нашата рецепта!"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г, печурки или други
  • ориз - около 150 г
  • лук - 2 глави
  • бульон - 1 гъбен
  • масло - 100 г
  • вода - 3 ч.ч.
  • магданоз - няколко стръка
  • черен пипер - млян и няколко зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистените и нарязани при нужда печурки запържете за кратко в сгорещеното масло. Добавете накълцания лук, а след малко и ориза.

Бъркайте, докато оризът се запържи. Долейте разтворения в топлата вода гъбен бульон.

Оставете ястието да се готви около 10-15 минути, като разбърквате периодично.

Щом оризът попие добре течността, добавете ситно накълцания магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Снемете от котлона, сложете капака и оставете за 10 минути така, преди да поднесете.

Рейтинг

5 19
4 9
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: