gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена чорба с толстолоб

Рибена чорба с толстолоб

EfrosiaEfrosia
Джедай
9745k1122k
05/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"От старите рибари знаем, че най-хубавата рибена чорба се прави с по-тлъста риба и много мерак"

Необходими Продукти

  • толстолоб - 200 г месо + опашки, глава, перки
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 брой
  • картофи - 1 средно голям
  • люти чушки - 1 сушена
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • девисил
  • естрагон
  • мащерка - сушена
  • лимони - 1/2 лимон
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Главата от толстолоб, опашката, перките и месото се слагат да се варят в достатъчно количество вода. Щом месото се свари, извадете да го с решетъчна лъжица в чиния и прецедете рибния бульон.

Хубаво отделете месото от костите и го надробете. Върнете го в бульона на котлона и добавете настърганите лук, морков и картоф.

Оставете да къкри 10 минути, като добавите и сол. При нужда сипете 1-2 с.л. мазнина, ако рибата не е много мазна.

Към края добавете сушените подправки и черния пипер на вкус, снемете от котлона и пробавете накълцания магданоз, както и нарязания на парченца половин лимон. Поднесете рибена чорба с толстолоб гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
516
46
33
21
10
Дай твоята оценка: