Бухнал тутманик

МиссаМисса
Помощник Готвач
502701582681
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Тутманик за гладници, така ще ви се услади, че ще повторите, че и ще потретите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо добре се разбиват яйцата и към тях се прибавят киселото мляко и содата. Разбърква се и се прибавя натрошеното сирене (добре е да бъде натрошено на по-едро), добавя се и олиото.

Смесват се бакпулверът и брашното и се прибавят към основната смес за тутманика. Разбърква се и е готово за фурната!

Малък трик - може да използвате хартия за печене за да не залепва и за да е по-мека долната страна на тутманика.

Изрежете я по формата на тавата или съда, в който ще печете. Благодарение на содата и бакпулвера, тутманикът ще се получи симпатично бухнал и много вкусен.

Пече се приблизително около половин час докато коричката стане златиста или леко кафеникава.

За да сте напълно сигурни може да проверите дали е изпечен с клечка за зъби - ако полепва по нея, като я забодете и изтеглите, значи не е готов.

Бухналият тутманик е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: