Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони с доматен сос и кашкавал

Макарони с доматен сос и кашкавал

IvankaIvanka
Новак
1193
Макарони с доматен сос и кашкавал
Снимка: cosmopolitan88
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусна паста по български, която спокойно може да конкурира италианската паста във всичките ѝ варианти"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 1 буркан консерва (пасирани)
  • кайма - 250 г
  • вино - 2 с.л.
  • босилек
  • риган
  • кашкавал - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагам вода да заври със сол. Добавям макароните и ги оставям да се сварят. През това време приготвям доматения сос. Запържвам в зехтин лука, чесъна и моркова.

Когато зеленчуците омекнат, добавям каймата. Пържа до като стане на трохи, добавям 150 мл. вода и оставям да се готви 2-3 минути. През това време си пасирам един буркан домати.

Добавям и тях, и пак оставям да се готви. След това слагам виното и сол. Оставям още малко на котлона, до като се сгъсти малко, но не трябва да е много гъсто.

След като сваля от котлона добавям босилек и риган на вкус. Изсипвам сварените макарони, заливам ги със соса и ги поръсвам с настъргания кашкавал. Запичам до зачервяване.

Страхотни макарони на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: