Начин на приготвяне
В тенджера слагам вода да заври със сол. Добавям макароните и ги оставям да се сварят. През това време приготвям доматения сос. Запържвам в зехтин лука, чесъна и моркова.
Когато зеленчуците омекнат, добавям каймата. Пържа до като стане на трохи, добавям 150 мл. вода и оставям да се готви 2-3 минути. През това време си пасирам един буркан домати.
Добавям и тях, и пак оставям да се готви. След това слагам виното и сол. Оставям още малко на котлона, до като се сгъсти малко, но не трябва да е много гъсто.
След като сваля от котлона добавям босилек и риган на вкус. Изсипвам сварените макарони, заливам ги със соса и ги поръсвам с настъргания кашкавал. Запичам до зачервяване.