Пълнен заек с булгур
Zec punjen bulgurom

Пълнен заек с булгур

EfrosiaEfrosia
Джедай
9785k1129k
Пълнен заек с булгур1 / 2
29/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
7-8
"Зайчето е напълнено, а плънката е от булгур - кой иска да го опита"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 цял заек, около 1, 5 кг
  • лук - 1 глава кромид или връзка пресен
  • булгур - 1 ч.ч.
  • гъби - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • масло - 1 пакетче (125 г)
  • вино - 1 ч.ч. червено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре заека и го натъркайте от вън и вътре със сол и млян черен пипер.

Загрейте 1/2 от маслото и запържете накълцания лук, настърган морков и нарязани гъбки.

Щом омекнат добавете булгура, разбъркайте да се запържи и долейте към 2 ч.ч. вода или бульон.

Овкусете с подправки и бъркайте, докато булгурът поеме течността.

Напълнете заека с плънката и го зашийте. Поставете го в намазнена тава и долейте 1 ч.ч. вино.

Ако ви е останала от плънката, може да я разпределите отстрани.

Хубаво намажете заешкото с масло и червен пипер, поставете лист фолио и сложете да се пече за около час и половина в умерено загряна фурна.

После отстранете фолиото и запечете до загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: