Курабийки-захаринки

АнтонияАнтония
Чирак
3331362236
Курабийки-захаринки
Снимка: Антония
1 / 7
24/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Любимите курабийки-захаринки, но във формата на сърциче, защото наистина, ама наистина ги обичаме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбирам едно яйце и един белтък (жълтъка отделям за намазване на сладките) заедно със захарта до побеляване. Добавяме олиото и отново разбивам.

В млякото гася содата и добавям към яйчената смес. Пресявам брашното и замесвам меко и нелепещо тесто. Оставям го да почине 10 минути.

Разточвам върху набрашнена повърхност и изрязвам форми, в случая сърчица. Може да се направят и като топчета с големината на орех.

Отгоре намазвам с отделения жълтък, разбит с малко прясно мляко, поръсвам със захар и пека курабийките на 180 градуса.

Да ви е сладко!

Курабийките-захаринки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: