Ореховки с брашно от лимец
Walnut Cookies with Einkorn Flour
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Ореховки»Ореховки с брашно от лимец

Ореховки с брашно от лимец

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424162513691
Ореховки с брашно от лимец
Снимка: Borislava Dimitrova
1 / 4
16/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции10
"Предизвикваме ви да откриете колко вкусно може да е здравословното"

Необходими Продукти

  • орехи - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • захар - 100 г
  • брашно от лимец
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с вилица. Добавяме захарта и щипка сол. Аз винаги добавям сол за вкус. Така се засилва ароматът на изделието. Смиламе орехите в чопър и добавяме към сместа. Могат и да се счукат на по-едро.

Накрая замесваме сместа с брашното. Сложете първо 1.5 чаши брашно. Ако ви се стори по-течно добавете още.

От сместа гребвам с лъжица и слагам гъстата и лепката смес на хартия за печене. Внимавайте да има разстояние, защото се слепват иначе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: