Варено пълнено пиле

17/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Първо варено, после печено, с вкусна плънка поднесено и с много удоволствие изядено - така готвим ние "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 239
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме дреболиите в подсолена вода, след което ги нарязваме на ситно.

В половината масло задушаваме ситно нарязаните лук и дреболии и ориза. Сипваме от вода и оставяме да се вари, докато оризът набъбне.

След това добавяме подправките и с така приготвената плънка напълваме пилето. Зашиваме го много добре и го слагаме в дълбока тенджера.

Добавяме предварително нарязаните моркови, картофи, лук и целина, сол и вода. Варим пилето до готовност.

След това внимателно го изваждаме и го слагаме в тавичка. Намазваме го с масло и го запичаме в силна фурна.

През това време изваждаме зеленчуците от варенето и ги пасираме.

Когато пилето се запече, го изваждаме в голяма чиния, а около него слагаме пасираните зеленчуци.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар