Гнезда сърца от кайма и яйца

16/02/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф123766226237
"Знаете ли, за някои господа това си е най-висшата форма на романтика "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 285
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с предварително напоена в прясно мляко филийка хляб без корите. Подправяме каймата с подправките в количество по вкус.

От омесената кайма оформяме две еднакви топки. От прегънато алуминиево фолио правим форми на сърца. Слагаме ги в тавичката, в която ще печем гнездата.

Отвътре на формичките слагаме хартия за печене, за да не полепва каймата по фолиото. Вътре облепваме формите с кайма и оформяме гнезда във форми на сърца. Така приготвяме две гнезда сърца. Слагаме да се запекат леко във фурна.

Когато каймата си промени цвета и леко се запече, счукваме във всяко гнездо по едно прясно яйце и отново запичаме във фурната до готовност.

За да не се препекат, може да покрием отгоре, но не плътно с алуминиево фолио.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар