gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Бирени Мезета»Панирани свински сърца и бял дроб

Панирани свински сърца и бял дроб

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k3k6
Панирани свински сърца и бял дроб
Снимка: Зорица
1 / 3
17/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Толкова вкусни и толкова сочни панирани сърца и дроб, че отсега си знаем, че тази бира няма да ни стигне до никъде"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърцата и свинският бял дроб се почистват и измиват от кръвта под течаща вода. Слагат се в тенджера с подсолена вода, дафинов лист и 3-4 зърна бахар да се сварят. Свареното месо се нарязва на парчета - сърцата - на жулиени, а дробът - на средни парчета.

За панировката: Брашното, яйцата, бирата, смлените подправки и сол на вкус се разбиват в купа до получаване на хомогенна смес. Парчетата месо се потапят в нея и се пържат в дълбок тиган с повече мазнина (в маслена баня).

Запържват се и от двете страни до златисто. Оставят се на кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.

По желание може да сервирате със сос, приготвен от наситнения магданоз, пресовани скилидки чесън, лимонов сок и сол.

Панираните свински сърца и бял дроб са страхотно бирено мезе!

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: