Блат за торта

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
17/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Лесна рецепта за универсален блат за торта, защото истински вкусната торта започва точно от блата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с миксер почти до побеляване и тогава се прибавя захарта. Следват олиото, брашното с бакпулвера /като при добавянето на брашното се разбърква със шпатула/.

Кексовото тесто се изсипва във форма за торта (с диаметър от 24 см.), застлана с хартия за печене. Изпича се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45-50 мин. до суха клечка в средата.

Пече се на включен долен реотан почти до края на печенето. В последните 5-10 мин. се включват и двата реотана.

Хубаво изстиналият блат се разрязва на 3 части и се използва за приготвяне на домашна торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#325153
Потребител#325153
Само с него правя тортите си
18.01.2023 19:44
Анонимен
Анонимен
Обаче захарта май е доста..
16.07.2021 23:51
1
Петя
Петя
Чудесен пандишпанов блат!Да добавя ,че блата може да се приготви и без набухвател(бакпулвера).В повечето случаи така го правя.
09.03.2018 14:38
28
8