Бонбони Заешки уши
Bombone zečije uši

Бонбони Заешки уши

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3211k3
Бонбони Заешки уши
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
17/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
"Супер лесни бонбонки - почвате и след 1 час са готови за следобедното кафе"

Необходими Продукти

  • краве масло - 125 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйце - 1 бр.
  • обикновени бисквити - 200 г
  • орехи - 1 ½ ч.ч. смлени
  • бадеми - 100 г сурови
  • ром - 50 мл
  • ванилова есенция - 1 ч.л. /или 1 пакетче ванилия/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат.

Бадемите се накисват в гореща вода, обелват се и се запичат на 130 г до зачервяване.

Разбива се маслото със захарта. Прибавят се разбитото яйце,

бисквитите, 1 ч.ч. от орехите, ромът и ваниловата есенция.

Сместа се обърква добре.

Правят се топчета с диаметър 1.5-2 см, които се овалват в останалите орехи.

Върху тях се набучват заешки уши от изпечени бадеми. Поставят се в хладилника.

След 1 час са готови за следобедното кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: