Ципура на фурна със артишок и картофки

17/02/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8464923180
"Великолепна ципура с вусна гарнитура само в пет лесни тъпки. Пълната рецепта ще намерите само при нас "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 280
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ципури - 2 средно големи, изчистени
  • картофа - 4 бр. средни
  • артишок - 5 бр.
  • бяло вино - 1 чаша
  • зехтин - 50 мл
  • копър - сух на вкус
  • рибен бульон - 1 кубче
  • лимон - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Изчистете артишока от излишните твърди листенца и изрежете 2 пръста от върха, за да остане само крехката сърцевина. Срежете на две надлъжно или оставете цели;

2. Нарежете картофите на кръгчета;

3. Наредете в тавичка и полейте с малко от зехтина, половината от бялото вино и бульона, разтворен в малко топла водичка. Поръсете с копър и сол и печете 15 мин на 180 градуса;

4. След като измине това време, извадете тавата от фурната и положете отгоре рибките цели. Там, където са цепнати, пъхнете кръгчета лимон и посолете. Отгоре ги поръсете с остатъка от зехтина и бялото вино. Ако ви е останало лимонче, също може да го изстискате отгоре.

5. Печете на същите градуси още 15 минути.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар