Патица в гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3232k
Патица в гювеч1 / 2
30/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патицата добре, като измиете и нарежете дреболийките й. Осолете я добре вън и вътре и поръсете с малко черен пипер.

Загрейте мазнината в тенджера и запържете за 20 секунди целите скилидки чесън, леко набодени с нож. Добавете дреболийките и запържете за 2 минути, като разбърквате.

Добавете накълцаното зеле и го задушавайте, докато леко омекне. Прибавете подправките към него и объркайте добре.

На дъното на гювеч сложете 1/2 от зелето, 1/2 от почистените и нарязани ситно домати, патицата и останалите части от зелето и доматите.

Сложете капака и пъхнете във фурната за 2-3 часа да се пече на около 190 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: