gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов Сладкиш»Много пухкав сладкиш с круши

Много пухкав сладкиш с круши

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3193k9421k1
Много пухкав сладкиш с круши
Снимка: Даниела Русева
1 / 5
18/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10
"Този сладкиш е специално за вас - опитайте го, почерпете приятели и дайте един лайк за майстора, който го предложи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двете круши се обелват и настъргват на едрото ренде за тестото.

Разбийте с миксер яйцата заедно със захарта много добре до побеляване.

Смесете бакпулвера с киселото мляко и разбъркайте щом шупне, след което добавете към яйцата.

Прибавете на струйка олиото, като продължавате да разбивате на по-ниска степен, а накрая прибавете и пресятото брашно.

Двете настъргани круши и ванилията се прибавят към сместа, като се разбърква с лопатка.

Изсипете сместа в тавичка с диаметър около 28-30 см с незалепващо покритие или със застлана хартия за печене.

Върху сместа безразборно подредете другите две круши, които предварително сте нарязали на тънки резени. Поставете резенчетата отгоре, без да ги натискате. Поръсете крушите с две пълни супени лъжици кафява захар.

Печете сладкиша в загрята фурна на 180 градуса за около 50 минути.

Охладения плодов сладкиш поръсете леко с пудра захар.

Много пухкавият сладкиш с круши е готов.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: