Сладки от медено тесто
MedenjaciПеченье из медового теста

Сладки от медено тесто

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9523k1
Сладки от медено тесто
Снимка: Даниела Русева
1 / 4
18/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Знаете, че при медените сладки не е важна нито формата, нито украсата, а колко точно ще успеете да излапате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и в кладенче сипете всички продукти, като содата бикарбонат угасите с лимоновия сок. Замесете меко тесто и оставете за около 20 минути да си почине.

Разделете тестото на две части. От едната част можете да направите медени топчета, а от другата – медени бисквити.

За да направите медените бисквити, разточете тестото върху леко набрашнен плот с дебелина 6-7 мм и изрежете с различни формички.

В друга тава върху хартия за готвене подредете медени топчета, колкото малък орех, и леко притиснете.

Печете за 10- тина минути на 180 градуса.

За украсата: Начупете шоколада в малък съд и го поставете върху друг съд с вода на огъня.

Разтопете на водна баня шоколада и го сипете в малка фунийка, направена от хартия за готвене.

Отрежете малко от връхчето на фунийката и украсете меденките, изливайки на тънка струйка шоколада. Отгоре поръсете по няколко пелети от бял шоколад.

Сладките от медено тесто са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: