gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Вкусни и меки палачинки за торта

Вкусни и меки палачинки за торта

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k18k21
Вкусни и меки палачинки за торта
Снимка: Мария Симова
1 / 3
19/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Ако си мислите, че може да ги опазите, докато станат готови и да направите с тях торта, значи не знаете за точно колко вкусни палачинки става въпрос"

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • краве масло - 1 ч.л. (меко)
  • ванилии - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 400 мл
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 щипка
  • за плънка
  • сладко от ягоди
  • заквесена сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти да са на стайна температура не по малко от час.

В подходяща купа смесвате яйцата със захарта и добавяте мекото масло и ванилията.

С помощта на миксер разбивате за около 3 минути, добавяте пресятото брашно, смесено с бакпулвера, и щипка сол. Към тях прибавяте на тънка струйка прясното мляко, бъркайки с миксера на бавна степен до гладка хомогенна смес.

С помощта на четка намажете с масло дъното на тефлонов тиган 26 см диаметър.

Поставете да се нагрее на силен огън и намалете котлона.

Напълнете чаша за кафе със палачинкова смес (тя ще ни служи за дозатор за да станат палачинките еднакво тънки), сипете в нагрелия тиган .

След около 10-12 секунди обърнете палачинката и отново за 10 секунди печете до лек златист загар, и то тук –там.

Подреждате палачинките една върху друг, а без да мажете с масло - то просто e излишно.

От тях сглобявате торта, намазани със сладко и върху него тънък слой заквасена сметана или просто така намазани, сгънете или навийте и се наслаждавайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: