Овнешко с лук

Мария ГулековаМария ГулековаПомощник Готвач40914111
19/02/2017
"Не жалете лука, защото за вкусно овнешко си трябва много лук и много мерак. А за най-вкусни резултати поднесете с чаша червено вино "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо607
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • овче месо - 2 кг
  • кромид лук - 1 кг
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домат - 1 бр. настърган
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета и ги изпържваме с малко мазнина.

След това доливаме малко вода и готвим, докато месото омекне.

Когато това стане, добавяме нарязания на ситно лук и задушаваме.

Добавяме червения пипер и настъргания домат и готвим на тих огън до готовност.

След това подправяме със сол и поръсваме с черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар