Пилешки пържоли в сметанов сос и гъби

31/03/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър37186713
"Разбира се, че се притесняваме за калориите. Толкова се притесняваме, че ще хапнем само две порции от това пиле "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63 322
  • Преглеждания за месеца370
  • Преглеждания за седмицата76
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко начукайте пилешките пържоли при нужда и добре ги овкусете с подправките.

Полейте ги с лимонов сок и ги оставете в похлупен съд да престоят 1 час.

Загрейте маслото след това в широк тиган и запържете равномерно пилешкото.

Извадете го и в същия тиган, като при нужда добавите малко олио, запържете накълцания лук и нарязаните гъби.

Щом хубаво омекнат, добавете накълцания чесън и магданоз. Разбъркайте и долейте сметаната.

Оставете да къкри, докато леко се посгъсти и добавете пилешките пържоли.

Овкусете със сол и черен пипер на вкус и снемете от котлона.подобни рецепти тук

5 5
4 6
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

сис
сис
20.10.2015 17:36
Стана що годе, само дето може би ще е добре ако се добави и парченца, две топено сиренце.
1
0
мими
мими
20.11.2014 13:54
Направих рецептата без гъби, защото не обичам. Стана ЧУДНО ястие.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв