Супа от заешко месо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Супа от заешко месо
Снимка: Vannq88
1 / 4
05/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"По-вкусна и по-здравословна от пилешката супа може да бъде само нашата Супа от заешко месо"

Необходими Продукти

  • заешко месо - около 400 г
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 зелена
  • ориз - 3/4 к. чаша
  • магданоз - 2 с.л. скълцан
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • олио - 50 мл
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото на малки парчета, залейте го със студена вода, около 1, 5-2 л, и сложете да ври на умерен огън.

Оберете пяната, след като заври и добавете нарязаните лук, морков, чушка и олиото. Когато месото се свари, добавете измития ориз и посолете на вкус.

Оставете да къкри, докато оризът уври, добавете черен пипер, червен пипер и накрая магданоз.

Свалете заешката супа от котлона и след 2-3 минути я застройте с разбитите кисело мляко, оцет и яйце.

Супата от заешко месо е готова

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: