gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с грозде и вино

Кейк с грозде и вино

Янка ГорановаЯнка Горанова
Готвач
1785872513923
Кейк с грозде и вино
Снимка: Марияна
1 / 2
20/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
"Знаете ли защо този кекс има наистина опияняващ аромат? Точно така - заради виното"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, заедно със содата, бакпулвера и солта. Разбиваме маслото, заедно със зехтина, добавяме захарта, а след това и яйцата едно по едно. След това прибавяме настърганата кора от лимона и ванилията.

Постепенно, при постоянно разбъркване добавяме първо виното, а след това и брашното. Получава се тесто, което слагаме в тавичка, покрита с хартия за печене.

Върху сместа нареждаме зърната грозде и слагаме да се пече в загрята фурна на 200 градуса. През това време си подготвяме топинга, като за целта разтапяме маслото заедно със захарта на водна баня.

След около 20 минути вадите тавата, поръсваме с топинга и връщаме да се допече за още 20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: